tarinamme

Tarinamme ei ole se tavallisin. Taustamme ovat kovin erilaiset, joten jo tapaamisemme on ylipäätään pieni ihme. Meillä on kuitenkin yksi yhdistävä tekijä. Jep, arvasitte oikein: intohimo olueen!

Esitelläänpä itsemme:

Opiskellessaan elintarviketeknologiaa Budapestissä, Unkarissa toinen oluentekijöistämme, Bence, päätti, että Oulu olisi loistava paikka viettää Erasmus-vaihto-oppilasaika. Kuten olikin! Hän sai paljon ystäviä ja rakastui Suomen säähän. (Tiedetään, uskomatonta mutta totta.)

Budapestiin paluun ja valmistumisen jälkeen hän alkoi kerätä työkokemusta. Ensin budapestiläisessä Corvinus-yliopistossa tutkimuspanimon päällikkönä, sitten Dreherin panimolla ja lopulta Horizont Brewing-panimolla, jossa hän lopullisesti astui käsityöläisoluiden tekemisen maailmaan. Jokin kuitenkin veti häntä takaisin pohjoiseen. Joten hän antoi periksi ja lähti. Matka oluen parissa ei kuitenkaan loppunut tähän. Muutama vuosi myöhemmin hän perusti ystävineen käsityöläisolutpub Mallaskellarin. Siellä hän tapasi Annan, toisen oluentekijämme.

Tsekistä kotoisin oleva Anna vietti kesän 2019 Oulussa suomen kielen kurssilla. Vaikka hänen opiskelunsa ei millään tavalla liitykään olueen, hän on ollut innostunut käsityöläisoluista siitä asti. Kämppäkaveri oli innokas kotioluentekijä ja sai Annankin kiinnostumaan oluen panemisen prosessista. Kiinnostaville tsekkiläisille mikropanimoille tehdyt vierailut saivat hänet varmaksi siitä, että hän on oikealla tiellä. Kun mahdollisuus perustaa panimo Bencen kanssa tuli eteen, hän luonnollisesti tarttui siihen heti.

Ja näin tarina päättyy… tai alkaa?

Bence ja Anna - Nailo Brewing